Fluconazol

De meeste schimmelinfecties worden veroorzaakt door de schimmel Candida.

  • Candida kan een vaginale schimmelinfectie veroorzaken,
  • maar ook een schimmel in de mond. Vooral kleine kinderen hebben hier last van. Deze schimmelinfectie wordt spruw genoemd.

Een schimmelinfectie is niets om je voor te schamen. Bijna iedereen krijgt er minimaal één keer in zijn leven mee te maken. Het heeft niets te maken met verkeerde hygiëne. Soms kan een perfecte hygiëne er juist voor zorgen dat Candida ontstaat. Een verandering in de PH waarde door zeep kan de oorzaak zijn van Candida. Dit betekent niet dat je jezelf niet meer mag wassen. Maar gebruik bijvoorbeeld altijd een PH neutrale shampoo of douchegel bij het wassen van de huid.

Candida behandelen

Toch kan je er lang niet altijd wat aan doen als Candida toeslaat. Vaak heeft het te maken met een verandering in de hormoonhuishouding of een verminderde weerstand. Sommige medicijnen of antibiotica kunnen er ook voor zorgen dat je last krijgt van een schimmelinfectie. Vooral vrouwen hebben regelmatig last van de Candida infectie. Het gebeurt regelmatig dat een vaginale schimmelinfectie om de zoveel tijd terugkeert. Gelukkig is Candida goed te behandelen, waardoor de klachten snel verdwijnen.

Anti-schimmelmiddel

Een arts kan een anti-schimmelmiddel voorschrijven. Een anti-schimmelmiddel beschadigt de celwand van de schimmel, waardoor de schimmel sterft. Een anti-schimmelmiddel dat kan worden voorgeschreven is Fluconazol. Dit is een orale capsule waarvan één keer gebruiken vaak al voldoende is. De medicijnen worden via de bloedbaan verspreid en pakken de bacterie intern aan. Als de schimmel ernstig is dan kan een arts meerdere tabletten voorschrijven. Maar bij een vaginale schimmelinfectie kan een enkele dosis van 150 mg Fluconazol al voldoende zijn om de schimmel aan te pakken.

Fluconazol bestellen

Als je regelmatig last hebt van een vaginale schimmelinfectie dan kan je online een standaard recept krijgen voorgeschreven. Zodra je last krijgt van een schimmelinfectie dan kan je het recept inleveren of online bestellen. Je krijgt zo de medicijnen mee of thuisgestuurd en na het inleveren van het recept krijg je direct weer een nieuw recept mee of thuisgestuurd. Het nieuwe recept kan je gebruiken zodra je weer last krijgt van een vaginale schimmelinfectie. Zo heb je altijd de juiste medicijnen in huis zodra je last krijgt van een uitbraak van Candida. Met deze medicijnen maak je snel een einde aan de irritante jeukende schimmelbacterie. Je voelt jezelf zo snel weer fris en schoon door het gebruik van de medicijnen.