Canesten Gyno

Ruim driekwart van alle vrouwen heeft regelmatig last van een vaginale schimmelinfectie. Veel vrouwen schamen zich voor een vaginale schimmelinfectie. Ze zien het als onhygiënisch of zelfs als een SOA. Toch behoort een vaginale schimmelinfectie niet bij verkeerde hygiëne of een soa. In de vagina zitten vanuit de natuur schimmels en bacteriën. Dit worden goedaardige schimmels en bacteriën genoemd. Door een verandering in de hormoonhuishouding kan een vaginale schimmelinfectie ontstaan. Hier kan je helemaal niets aan doen om het te voorkomen. Er zijn wel een paar oorzaken waarmee een vaginale schimmelinfectie voorkomen kan worden.

Oorzaken vaginale schimmelinfectie

  • Zo wassen veel vrouwen hun vagina met zeep. Maar zeep kan de PH waarde in de vagina veranderen. Hierdoor ontstaat er een vaginale schimmelinfectie. U denkt dat u een goede hygiëne heeft door uw vagina te wassen, maar eigenlijk zorgt dit juist voor een schimmelinfectie. Was uw vagina alleen met middelen die ervoor bestemd zijn. Zodat ze niet schadelijk zijn voor de PH waarde in uw vagina.
  • Andere oorzaken zijn een hormoonschommeling,
  • spanning of stress
  • of het gebruik van antibiotica.
  • Als je last hebt van een lage weerstand of diabetes dan kan je ook sneller last krijgen van een vaginale schimmelinfectie.

Ondanks dat de oorzaak van een vaginale schimmelinfectie niets ernstigs is of iets waar je iets aan kunt doen schamen veel vrouwen zich om naar de huisarts te gaan. Gelukkig is er voor deze vrouwen een oplossing. Er is een aantal medicijnen zonder recept verkrijgbaar.

Canesten Gyno

Een van deze medicijnen is Canesten Gyno. Vooral als je regelmatig last hebt van een schimmelinfectie door bijvoorbeeld diabetes of een lage weerstand dan is het handig om Canesten Gyno in huis te hebben. Canesten Gyno is verkrijgbaar als een crème of tablet.

  • De tablet is een inwendige vaginale tablet en wordt eenmaal gebruikt om de schimmelinfectie te bestrijden.
  • De crème is voor inwendig en uitwendig gebruikt en werkt binnen 6 dagen. Als de crème niet werkt dan kan je een inwendig tablet gebruiken.

Uitwendige behandeling vaginale schimmelinfectie

Artsen schrijven crème vaak voor als de schimmelinfectie vooral op de binnen of buitenzijde van de schaamlippen zit. De infectie wordt zo lokaal behandeld en de crème zorgt ervoor dat de jeuk verlicht wordt of verdwijnt. Als je geen zin hebt om naar de huisarts te gaan met een vaginale schimmelinfectie dan kan je het beste kiezen voor Canesten Gyno. Dit is de perfecte behandeling bij een vaginale schimmelinfectie zonder artsen.